وبلاگ دانشجویان رشته کامپیوتر دانشکده سما مسجدسلیمان
وبلاگ دانشجویان رشته کامپیوتر دانشکده سما مسجدسلیمان
 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ دانشجویان رشته کامپیوتر دانشکده سما مسجدسلیمان و آدرس computer.sama.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





تو بسياری از سازمانها ، تصميم گيری و پيشبرد اهداف ، بستگی به استخراج اطلاعات (Information) و رابطه های مابين اونا در سازمان داره. مدير داده ها (Data) که عهده دار ذخيره و دسترسی و بازيابی داده هاست ، دارای نقش اساسی در موسسه هست و برای توليد اطلاعات مفيد و کارا ، نياز به دسترسی سريع به داده ها وجود داره. اين امر با توجه به حجم غير قابل باور داده ها ، استفاده از سيستم پايگاه داده ها (Database System) رو الزامی ميکنه. سيستم پايگاه داده ها ، ساختاری کامپيوتری هست که از مجموعه ای از داده های مورد نياز کاربران (User) مختلف و نيز ماورای داده ها (Meta Data) که خصوصيات داده ها رو توصيف می کنه و روابط مابين اونا رو بيان ميکنه ، تشکيل شده.

در واقع سيستم پايگاه داده ها ، يک يا چند فايل بايگانی الکترونيکی به نام پايگاه داده ها (Database) به همراه نرم افزاری به نام سيستم مديريت پايگاه داده ها (Database Management System – DBMS) هست که در ورود و خروج داده ها و نيز تنظيم و پردازش محتوای فايل های بايگانی کمک می کنه. سيستم مديريت پايگاه داده ها (DBMS) ، مجموعه برنامه هايی هست که با مديريت ساختار پايگاه داده ها ، ضمن کنترل و دسترسی به داده های ذخيره شده ، امکان استفاده اشتراکی از داده ها رو بوسيله کاربران مختلف فراهم می کنه. يعنی اينکه DBMS نقش واسط (Interface) رو بين Database و User ايفا ميکنه.

نکته مهمی که وجود داره اين هست که يک DBMS ، نرم افزاری از قبل طراحی شده ست که معمولا هيچگونه تغييری در طراحی يا پياده سازی ساختار اون نميشه داد ، در حاليکه منظور از طراحی پايگاه داده ها (Database Design) ، طراحی ساختار و چهارچوبی هست که برای ذخيره و مديريت داده ها مورد استفاده قرار ميگيره. پس از مرحله Database Design هست که يک DBMS با تبديل داخلی درخواست های کاربران به کدهايی کامپيوتری امکان استفاده از محتوای Database رو مطابق درخواست کاربر فراهم ميکنه. تو شکل زير نحوه ارتباط کاربران با قسمت های مختلف سيستم پايگاه داده ها نمايش داده شده. فلش ها نشان دهنده تبادل اطلاعات بين بخش های مختلف هست.

دلايل گرايش به استفاده از سيستم پايگاه داده ها

تا زمانی که مجموعه داده هايی که با اونا سر و کار داريم نسبتا کوچک بوده و نيازمنديهای گزارشی کمی داشته باشيم ، سيستم های دستی نگهداری اطلاعات می تونن کارا باشن. انواع و اقسام پوشه ها و پرونده های کاغذی که تو سازمان های کوچيک مورد استفاده قرار ميگيره از اين دست هستن. ولی با رشد سازمان و نياز به تنوع گزارشات و پيچيدگی اونا ، پيگيری و استفاده از داده ها تو سيستم دستی بسيار مشکل و تقريبا غير ممکن ميشه. شما فرض کنين که يه فروشگاه زنجيره ای قصد داشته از روی فاکتورهای کاغذی فروش خودش در يک سال گذشته بفهمه که فروش کدوم محصول از بقيه بيشتر بوده يا اينکه بخواد بهترين فصل و ماه رو برای ارايه تخفيف ها تعيين کنه. طبيعی هست که بررسی دستی انبوهی از مدارک کاغذی بسيار زمان بر ، خسته کننده و بی دقت خواهد بود.

بر اين اساس نگهداری داده ها و توليد گزارشات به وسيله کامپيوتر امری اجتناب پذير هست. تبديل سيستم های دستی به سيستم های فايلی که به وسيله کامپيوتر قابل استفاده باشه ، کاری پيچيده و تکنيکی هست. برای توصيف بهتر فايل های کامپيوتری اول بايد با چند تا از اصطلاحات آشنا بشيم.

داده - Data
حقايق خامی هست که دارای معنا و مفهوم کمی باشه. کوچکترين داده قابل تشخيص توسط کامپيوتر يک کاراکتر هست.

فيلد - Field
به يک کاراکتر يا گروهی از کاراکترها که دارای معنا و مفهوم و يا حوزه مشخصی باشه ، فيلد گفته ميشه.

رکورد - Record
مجموعه ای از فيلد های مختلف که دارای ارتباطی منطقی و قابل توصيف باشن ، يک رکورد رو تشکيل ميدن.

فايل - File
مجموعه ای از رکوردهای مرتبط تشکيل يک فايل رو ميده.

برای روشن شدن مطلب به شکل زير توجه کنين که نشون دهنده فايلی هست به اسم expert members و از روی اطلاعات مندرج در تاپيک معرفی اعضای متخصص تالار مهندسی صنايع طراحی شده.


طبق واژه های تعريف شده ، فايل expert members دارای 21 واحد داده ، 7 فيلد و 3 رکورد هست. عناوين فيلدها در جدول فوق با خانه های سبز رنگ مشخص شده و داده ها همان محتويات خانه های سفيد رنگ هستن. هر رکورد هم يک رديف از خانه های سفيد رو تشکيل ميده. همونطور که مشاهده ميشه ، اين فايل اطلاعاتی رو در 7 زمينه (field) درباره 3 عضو (record) متخصص نشون ميده.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ سه شنبه 25 تير 1392 ] [ 5:41 ] [ سامان زکی پور ]

.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

به نام خدایی که دغدغه از دست دادنش را ندارم با عرض سلام و خسته نباشید خدمت فرد فرد دانشجویان رشته کامپیوتر ، از همه ی شما تشکر میکنیم که منت سر ما گذاشتید و به این وبلاگ سر زدید هدف ما در اینجا آشنایی بیشتر دانشجویان رشته کامپیوتر با دنیای علم و فناوری میباشد و ناگفته نماند اطلاعاتی که در این جا قرار داده می شود برگرفته از تمامی سایتهای اینترنتی و جزوات کتب داخلی و خارجی و تحقیقات علمی و پروژه های دانشجویان می باشد ، امیدوار هستیم که مطالب مورد پسند شما واقع بشوند. با تشکر گروه دانشجویان رشته کامپیوتر
آرشيو مطالب
خرداد 1394
ارديبهشت 1394 اسفند 1393 بهمن 1393 دی 1393 آبان 1393 مهر 1393 شهريور 1393 مرداد 1393 تير 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آذر 1392 آبان 1392 مهر 1392 شهريور 1392 مرداد 1392 تير 1392
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 22
بازدید ماه : 404
بازدید کل : 36560
تعداد مطالب : 287
تعداد نظرات : 145
تعداد آنلاین : 1


Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
 تماس با ما
کافی نت ستین ، ارائه دهنده ی کلیه خدمات اینترنتی با تخفیف ویژه برای دانشجویان

آموزش دروس ریاضی و فیزیک ویژه بانوان اگر سوالی دارید می توانید در بخش نظرات وبلاگ سوال خود را مطرح کنید.باتشکر




Up Page